<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1019277341541200&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Menestyksen avain löytyy epämiellyttävästä markkinointidatasta

7.12.2017 10:08 / Janne Mäenpää / digitalisaatio, markkinoinnin johtaminen, mittaaminen, data-analytiikka, tulosmittaus, romi, roi

Tänä vuonna entistä useampi asiakkaamme on ottanut käyttöön tarjoamamme markkinoinnin datapohjaisen tulosanalytiikan. Minulle se on merkinnyt samassa suhteessa lisääntynyttä määrää asiakaspalavereja, joissa markkinoinnin tosiasiallista tuottoa on tarkasteltu.

Lue kirjoitus

Dataohjautuvan markkinoijan haasteet – ja miten ne selätetään

23.11.2017 14:07 / Samuel Tenhunen / markkinointi, data

Moderni markkinoija ei voi elää ilman dataa. Markkinoinnin mittaaminen on koko ajan tärkeämpää, kun perustellaan markkinoinnin hyötyjä liiketoiminnalle. Luovuudella on roolinsa, mutta jos tuloksia ei tule tai niitä ei pysty todentamaan, on markkinoijan työ vähintäänkiin haastavaa. Markkinointi ei alkujaan ollut numeroseppien lempiammatti, ja alalla on pitkään painotettu enemmän luovuutta kuin numeronikkarointia. Ja vaikka nykyään yhä useampi ymmärtää numeroiden tärkeyden, saattaa todellisen dataohjautuvan markkinoinnin rakentaminen tuntua haasteelliselta.

Lue kirjoitus

Asiakaspalvelun ammattilainen,  annatko digitaalisen asiakaspalveluprosessin päihittää sinut noin helposti?

21.11.2017 9:08 / Janne Mäenpää / digitalisaatio, asiakaspalvelu

Kohtasin viikonloppua kaksijakoista asiakaspalvelua pääkaupunkiseudulla. Perjantai-iltapäiväinen vastamelukuulokkeiden ostosmatka tyrehtyi myyjän pohdiskeluun ”Tulikohan niitä nyt varastoon vai menikö kuitenkin alkuviikkoon”? Heikosti päättynyttä elektroniikan ostokokemusta seurasi kaksituntinen ravintolailta Helsingin ydinkeskustan elämysravintolassa. Siellä meni konseptin mukaisesti kaikki paitsi palvelu, jota ei ollut lainkaan.

Lue kirjoitus

Markkinoinnin ulkoistaminen – miksi se kannattaisi?

13.11.2017 15:54 / Janne Mäenpää / markkinoinnin johtaminen

Markkinoinnin, myynnin ja kilpailykyvyn integroiminen liiketoiminnallisiin tavoitteisiin on vahvasti läsnä tämän päivän liikkeenjohdossa – tai ainakin sen pitäisi olla. Markkinoinnin tuoton budjetointi kaipaa tuekseen johtamistyökaluja, järjestelmiä, ja niihin saumattomasti linkittyvää mittaristoa.

Lue kirjoitus

Asiakkuusjohtaja - pidä se minkä lupaat!

20.10.2017 16:07 / Katariina Telkkä / asiakaspalvelu, yrityskulttuuri, markkinoinnin johtaminen

Istuin tällä viikolla bussissa kotimatkalla ja kirjoitin puhelimeeni listan miksi tykkään työstäni. Ajatuksenani oli perustella muille blogissa, miksi meille kannattaisi hakea töihin asiakkuusjohtajan pestiin (paikat auki molemmissa kaupungeissa). Tältä listani näytti:

Lue kirjoitus

Tekoja, ei puheita – Nordic Business Forumin jälkimainingit

5.10.2017 11:56 / Katariina Telkkä / yrityskulttuuri

Älä huoli! Tämä ei ole vain yksi analyysi lisää siitä, mikä tämän vuoden Nordic Business Forum -tapahtumassa oli kiinnostavinta, ketkä puhujat parhaita tai tuliko tapahtuman häshtägillä jaettua turhanpäiväisyyksiä vai ei. Tämä on konkreettinen lista ensimmäisistä toimenpiteistä, joita itse potkaisin NBF:n innoittamana liikkeelle.

Lue kirjoitus

Digitaalinen ja fyysinen asiakaskohtaaminen -käynti kivijalassa ei ole entisellään

4.10.2017 10:05 / Janne Mäenpää / digitalisaatio, asiakaskohtaaminen

Digitalisoituneiden kuluttajien ryhmä kasvaa koko ajan. Kasvuvauhdin mittaaminen eri toimialoille merkityksellisissä kuluttajaryhmissä on kaikkea muuta kuin yksiselitteistä, eikä se välttämättä ole edes tarpeen. Fakta on joka tapauksessa että digitalisaatio on muuttanut perustavalla tavalla asiakaskohtaamista, myös kivijalassa.

Lue kirjoitus

Kiinnostuitko lukemastasi?

Jätä yhteystietosi, mikäli toivot keskustelua asiantuntijoidemme kanssa – jaamme mielellämme näkemyksiämme!